Høy fart og vakre former
Han har portrettert ikoniske modeller av Porsche, Jaguar og Ferrari og sett hypermoderne Formel 1-biler konkurrere i Monaco og Le Mans. Morten Qvales nye bilder tar oss med til racerbilenes verden før og nå.
Jul på museer
Den som har reist utenlands i desember, har kanskje lagt merke til at noen museer satser stort på julen mens andre nøyer seg med å la høytiden prege museumsbutikken. Her omtaler vi noen av dem som vet å feire julen skikkelig. Og noen utvalgte i Norge.
På veggen
Petronella Barker (f. 1965) fikk sitt store gjennombrudd på 1990-tallet som en av Norges mest markante skuespillere, kjent for sine sterke, emosjonelle tolkninger på både scene og skjerm. Siden har hun tatt del i en rekke kritikerroste oppsetninger og filmproduksjoner, alt fra Ibsen-klassikere til moderne dramaer. Vi vet hun har en dyp lidenskap for teater og skuespillerkunsten, men vi vet så godt som ingenting om hennes forhold til billedkunst. KUNST har spurt den anerkjente skuespilleren om hva hun har på veggen.
Den som intet våger …
Da Alvilde Jerpseth var ferdig med designerutdannelsen, dro hun til Palermo for å male. Tre år og mange solgte bilder senere har hun sin første separatutstilling.
Kunstner mellom poesi og politikk
Per Fronth har funnet et balanserom i hybriden mellom fotografi og maleri. I sin store utstilling denne høsten skildrer han maktens mange ansikter, fra storpolitikk og AI til nære relasjoner og valgene vi tar.
Det som brenner opp på innsiden
KUNST har tatt en prat med Nikolai Torgersen i forkant av hans store utstilling hos Fineart Oslo.
Mellom himmel og jord
Når Ole Marius Jørgensen stiller ut sine nyeste verk på galleri Fineart Oslo denne høsten, har han gjort et dypdykk i Jotunheimens historie der det romantiske og det guddommelige møtes i et storslått tablå.
Brendan Murphys utforskende galakse
Gjennom astronauter, avatarer og språklige symboler tar Brendan Murphy (f. 1971) steget ut i ukjent landskap. På sin oppdagelsesferd i blant annet verdensrommet utforsker kunstneren det indre og grunnleggende i mennesket.
En gledens disippel
I løpet av de siste tiårene har Zhuang Hong-Yi etablert seg som en av Kinas mest innflytelsesrike og internasjonalt anerkjente kunstnere.
Under overflaten
Fotograf Paul Nicklen (f. 1968) reiser verden rundt og tar bilder for National Geographic og Sony Artisan of Imagery. KUNST har tatt en prat med globetrotteren som dokumenterer jordas skjønnhet, men også dens utsatthet.
Visuelle møter og verdien av små øyeblikk
Erle M. Kyllingmarks kunstnerskap kjennetegnes av en stille tilnærming til vår sameksistens med naturen og en iboende trang til å forstå den. Nå er hun aktuell med to utstillinger som åpner på vårparten: gruppeutstillingen Norwegian Journal of Photography på Preus museum i Horten i mars, og hennes til nå største separatutstilling hos galleri Fineart Oslo i april.
Mesterfotografen av de nære ting
Rune Johansen (f. 1957) har gjennom kameralinsen fanget historier som gjemmer seg i det dagligdagse. Ved å skildre gamle hus, minneverdig inventar og mennesker i nord har fotografen blitt en unik stemme i grenselandet mellom sosialantropologi, fotokunst og historieformidling.
På ett pust
70 prosent av planeten vår er dekket av vann, noe som gjør havet til klodens største økosystem. Vi har likevel bare kartlagt omtrent 20 prosent av det, og det store blå er fortsatt terra inkognito for menneskene. I hvert fall for de fleste av oss. KUNST har møtt fotograf Aleksander Nordahl som tar bilder av den vakre og skremmende verden under vann. Alt tatt på ett pust.