Om redaksjonen og bidragsytere

Lillian Reif

Lillian Reif

Redaktør

Lillian Reif er redaktør i magasinet KUNST og for magasinetkunst.no. Hun har studert kunst og litteratur ved Columbia University i New York, hvor hun bodde i 8 år. Hun har lang fartstid som kulturjournalist, bokbader, og redaktør og skriver fast i magasinet med kunstnerintervjuer og en kunstblogg på magasinetkunst.no

lillian@fineart.no
Se alt skrevet av Lillian.

Rolf Stavnem

Rolf Stavnem

Daglig leder

Rolf Stavnem er gründer og daglig leder av Galleri Fineart som han startet som et nettgalleri i 2000 og som han har utviklet til Skandinavias største galleri. Han er utdannet siviløkonom fra BI i Sandvika og er en fast del av redaksjonen. Rolf er opptatt av å skape et inkluderende galleri og magasin som skal favne alle kunstinteresserte.
rolf@fineart.no

Aurora Sæverud

Journalist og innholdsprodusent

Aurora Sæverud ble en del av redaksjonen i 2022 og jobber med innhold til nett- og papirmagasinet. Aurora har bakgrunn i norsk presse og har arbeidet i blant annet NRK og VG. Inn i redaksjonen tar hun med kompetanse fra digital- og printformat, multimedial kommunikasjon og journalistikk. Aurora er kunstinteressert og har som mål å holde seg oppdatert på kunstmiljøet i inn- og utland.
aurora@fineart.no

Kristin Krugerud

Kristin Krugerud

Markedssjef

Kristin Krugerud er markedssjef i magasinet KUNST og har ansvar for alle abonnentene våre. I tillegg har hun mange hatter på her hos Fineart og kan hjelpe til med det meste. Kristin er utdannet innenfor markedsføring og merkevarebygging ved BI.

kristin@fineart.no

Anne Vesaas

Anne Vesaas

Designer og fotograf

Anne Vesaas er designer og fotograf i magasinet KUNST og er en fast del av redaksjonen. Hun har er bachelor i Kunst og design fra Høgskolen i Oslo og Macdesign fra Norges Kreative Fagskole.

anne@fineart.no

Ingrid Lien

Ingrid Lien

Skribent

Ingrid Lie er fast i redaksjonen og skriver blant annet spalten Kunstverket. Hun er opptatt av hvordan god formidling kan gi betrakterne kunstopplevelser de ellers ikke ville fått. Ingrid har bachelor i kunsthistorie og mastergrad i kunstkritikk og kulturformidling fra NTNU. Hun har jobbet ved flere gallerier på Østlandet, og i fjor dro hun i gang en barnekunstklubb i hjembyen Notodden.

ingrid@ingridlien.no
Se alt skrevet av Ingrid.

Sissel Astrup

Sissel Astrup

Skribent

Sissel Astrup er gründer av utstillingsguiden LISTEN som hun møysommelig har bygget opp på nett og papir siden 1993. Sissel har oversikt over det meste som skjer på kunstfronten og lager også ukentlige nyhetsbrev der du kan få tips om hva som skjer på kunstfronten akkurat nå.

sissel@fineart.no

Torgrim Eggen

Torgrim Eggen

Forfatter

Torgrim Eggen er forfatter, journalist, essayist og kritiker med 16 bokutgivelser bak seg. For tiden arbeider han med en biografi om forfatteren Axel Jensen.
Se alt skrevet av Torgrim.
Linn Carin Dirdal

Linn Carin Dirdal

Skribent

Linn Carin Dirdal er frilans kulturjournalist, bosatt i Oslo. Hun studerte journalistikk ved University of the Arts London og har flere års erfaring fra blant annet BBC. Hun er også musiker og medlem av London/Oslo-duoen Saa.

Se alt skrevet av Linn Carin.

Anne Marit Muri

Anne Marit Muri

Skribent

Anne Marit Muri er fast bidragsyter i magasinet KUNST og har over 20 års fartstid som journalist og redaktør. Nå har hun en kunstnettside der hun tilbyr gode råd om kunst som utsmykning.

Se alt skrevet av Anne-Marit.

Therese Sjøvoll

Therese Sjøvoll

Kunsthistoriker

Therese Sjøvoll er kunsthistoriker med en Ph.D. fra Columbia University, New York. Hun forsker på barokken og jobber med en bok om Dronning Christina av Sveriges museum. Hun skriver spaltene Cocktail kunsthistorie og Museumsguiden, samt kunsthistoriske reportasjer.
Se alt skrevet av Therese.
Bjørn Wad

Bjørn Wad

Fotograf

Fotograf Bjørn Wad har utmerket seg nasjonalt og internasjonalt med både kommersielle arbeider og personlige prosjekter. Av faste oppdragsgivere er aktører innen media og kultur. Han har hatt flere separatutstillinger – blant annet i Los Angeles, hvor bildene hans kretser rundt portretter og landskap.
Helena Brodtkorb

Helena Brodtkorb

Anmelder og skribent

Helena Brodtkorb er kunstanmelder i magasinet KUNST. Hun er skribent og kunstformidler med bakgrunn i kunsthistorie og museumsfag. Hun har jobbet ved flere kunstinstitusjoner i Oslo, blant annet Vigeland-museet, Astrup Fearnley Museet og Nasjonalmuseet.
Se alt skrevet av Helena.

Lill Charlotte Sætren

Bidragsyter

Lill Charlotte Sætren er kunsthistoriker med mastergrad fra UiB. Hun jobber som gallerimedarbeider i tillegg til å jobbe som freelanceskribent og formidler.
Se alt skrevet av Lill.
Christina Shultz

Christina Shultz

Skribent/bidragsyter

Christina Shultz er fast bidragsyter i magasinet KUNST med spalten designikonet og kunstnerintervjuer. Hun har en bachelor i Medievitenskap fra NTNU og Kunst og Design på HiO.

Se alt skrevet av Christina.

Tommy Olsson

Tommy Olsson

Anmelder og skribent

Tommy Olsson er kunstner, kurator, musiker og fast bidragsyter og kunstkritiker i magasinet KUNST. Olsson etablerte seg som performance- og video kunstner på 1990- tallet og har gitt ut en rekke kunst relaterte bøker. Han er en mye brukt kritiker, underviser og skribent.

Se alt skrevet av Tommy.

Kjetil Røed

Kjetil Røed

Bidaragsyter

Kjetil Røed er kunstkritiker med litteraturbakgrunn og jobber for en rekke aviser og magasiner der han skriver om kunst og kultur. Han er fast kunstkritiker og bidragsyter i magasinet KUNST.

Frøydis Benestad Hansen Hågvar

Bidragsyter

Frøydis Benestad Hansen Hågvar er journalist og forfatter med utdannelse innen journalistikk, kunstfilosofi, kriminologi og dans. Hun har utgitt tre barnebøker, syr klær under sitt eget merke «FUS» og har et ekstatisk forhold til tekstiler
Se alt skrevet av Frøydis.
Michael Dee

Michael Dee

Bidragsyter

Michael Dee er frilansjournalist og kunstsamler, bosatt i London, men oppvokst i Sverige og Danmark. Michael skriver jevnlig for KUNST. Hans kunstutdannelse begynte tidlig; fra han var i seksårsalderen tok faren ham med på museer i hele Vest-Europa.
Se alt skrevet av Michael.