GIRL MEETS GIRL
07.05 – 25.09

Utstilling med 25 betydelige kvinnelige kunstnere

Vestfossen Kunstlabratorium

Aldri en sommer uten et besøk til den lille «kunstbyen» Vestfossen, en liten time med tog fra Oslo. I år er det fire forskjellige utstillinger som er presentert.
«Hovedutstillingen tar utgangspunktet for samtalen er kunstnerskapet til britiske Rose Wylie, og utstillingen låner også sin tittel fra et av hennes verk Girl Now meets Girl Then (2019). Her vil du finne en enorm spennvidde i kunstuttrykk – fra Caroline Walkers oppdatering av det klassiske maleriet og en fornyet sammenheng for abstrakt ekspresjonisme i Ina Gerkens arbeider, gjennom Urara Tsuchiyas seksuelt betonede keramikkskulpturer, til Lee Won-Kyoungs dyrelignende vesener i flettet metalltråd. Og da er kunstnere fra bare fire land nevnt – Storbritannia, Tyskland, Japan og Korea – i en utstilling som favner mange nasjonaliteter.»

Les mer om denne utstillingen

Tom Kosmo
Tom Kosmo
25.06. – 04.09

Stedspesifikt verk i sommer

Kunsthuset Kabuso og Ingebrigt Vik museum

Tom Kosmo lager ofte stedstilpassete utstillinger også denne gangen i årets sommerutstilling hos Kabuso i Hardanger. Her har han jobbet frem veggmaleri, teginger og skupturer. «Den kunstnarlege verda hans balanserar mellom presis realisme og overskridande fantasi, lokalisert i rom der malte landskap opptrer som scenografisk bakteppe både for betraktaren og dei øvrige verka.» Kosmo har stilt ut bla hos KODE, Nordnorsk kunstmuseum, Haugesund kunstforening og Norske grafikere.

 

 
KODE
Det Skeive Blikket
01.04 – 01.10

Hvilke skeive spor kan vi finne i kunsten?

KODE 4, Lysverket

Gjennom nærmere 160 verk fra antikken til i dag, tematiseres alt fra camp estetikk, cruisingkultur, greske myter og peppermø-kulturen på 1800-tallet. Historiene handler om forventninger til femininitet og maskulinitet, om kjønnsidentiteter og om likekjønnet kjærlighet og begjær. Utstillingen er en del av Skeivt kulturår.

Se mer her

Admir Batlak
Admir Batlak
11.08 – 11.09

Fake a Patina, DealBreak a Vibe

SOFT galleri

Admir Batlak jobber med tekstil, skulptur og klær. Sentralt i arbeidet hans står eksperimentering med håndverk og utvikling av nye tekstiler. Batlak er født i 1982 i Mostar, Bosnia-Hercegovina) bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet klesdesigner fra Istituto Marangoni i Milano (2006). De siste årene har han virket først og fremst i kunstfeltet. Han er representert i samlingene til Nasjonalmuseet, Kode 1, Bergen, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim og Stavanger Kunstmuseum. I 2020 vant han Norske Kunstforeningers debutantpris på Høstutstillingen, og han ble nylig valgt til den tredje utgaven av SOLO OSLO på Munchmuseet i 2023.

Ler mer her

Katie Paterson – Eviggrønn
28.05 – 01.10

Galleri F15, Jeløya

Dere så henne kanskje i et innslag på nyhetene i NRK. Katie Paterson er kjent for kunstverk som blant annet involverer direktesending av lydene fra en smeltende isbre, kartlegging av alle de døde stjernene i universet og en spesialutviklet lyspære som simulerer opplevelsen av måneskinn. Mange kjenner henne gjennom samarbeidet med Deichman Bjørvika, og det unike kunstprosjektet Future Library (Fremtidsbiblioteket), som startet i 2014 og ferdigstilles etter hundre år. Denne utstillingen presenterer et bredt utvalg av Katie Patersons tidligere verk, filmen Future Library, samt tre nye arbeider som er produsert i anledning utstillingen på Galleri F 15. Et må se.

Ler mer her

Katie Paterson