Julemarked i Trondheim

Julemarkedet på Torvet lover magisk julestemning i en eventyrlig juleverden. Fra 1. til 19. desember er Torvet dekket med julelys og fylt av salgsboder som byr på håndarbeid, lokal kunst og kortreiste matvarer. Hva med å spise lunsj i Kafélavvoen som består av ti store lavvoer, eller kanskje en tur med hest og slede?

Se mer her

Pepperkakebyen i Bergen

Hver jul siden 1991 har Bergen presentert verdens største pepperkakeby. Skoler, barnehager, firmaer og privatpersoner bidrar hvert år, og sammen lager de den storslåtte pepperkakebyen, som i år befinner seg på Xhibition kjøpesenter i Bergen fra 13. november til 31. desember. Alt overskuddet fra billettsalget går til gode formål for barn og unge.

Se mer her

SALT art & music

Ta turen innom Salt og opplev et annerledes, edgy og koselig julemarked arrangert av Oslos Supermarked. Her finner du salgsboder som blant annet tilbyr keramikk, design, smykker, gjenbruk og illustrasjon, så her har du muligheten til å finne helt unike julegaver. Markedet finner sted de tre første adventshelgene og har nytt innhold med nye aktører hver helg.

Se mer her

Hadeland glassverk

Hadeland glassverk pynter landsbyen til jul og tilbyr mange ulike aktiviteter i førjulstiden. Hver helg mellom 30. oktober og 23. desember arrangeres det innendørs julemarked hvor du kan få unnagjort julegavehandlingen i koselige omgivelser. Ta en tur innom kunstgalleriet og glassmuseet, eller hva med å blåse din egen julekule i glasshytta?

Se mer her

Roseslottet

Den storslagne kunstinstallasjonen Roseslottet på Frognerseteren holder åpent alle dager hele året og er absolutt verdt et besøk i førjulstida. Maleriene og skulpturene til Vebjørn og Eimund Sand blir transformert til noe helt nytt under et lag av frost og snø. Kjøp deg en kopp kakao og opplev en helt unik historiefortelling fra okkupasjonsårene. Fra 12. til 22. desember gjentas fjorårets suksess, og julen synges inn av kor i ulike sjangre på utescenen.

Se mer her

Førjulseventyr i Henningsvær

Fra 29. oktober til 19. desember kan du oppleve ekte nordnorsk førjulsstemning i Lofoten. Her finner du julemarked med kortreist mat, lokale håndverkere, kunstutstillinger, vindusmaling og, hvis du er heldig, kanskje til og med et besøk av nordlyset. Eller hva med et vinterbad i blåtimen før et besøk i saunaen?

Se mer her

Foto: Morten Brun

Folkemuseet

Besøk Folkemuseet i førjulstiden og få et innblikk i norske juletradisjoner gjennom tidene. Hus og tun er pyntet i tradisjonsrik stil, og her finnes tilbud for alle og enhver: julenissens verksted, juleutstilling, salgsboder, konserter, teater og ponniridning. Julemarkedet er åpent 2. og 3. adventshelg.

Se mer her

Jul i gamlebyen

Julemarkedet i Fredrikstad byr på god, gammeldags julestemning. På markedet finner du blant annet håndverk, kunst og julepynt. Eller hva med å bli med på juleverksted eller ta en tur innom pepperkakebyen? Jul i gamlebyen er åpent de tre første adventshelgene.

Se mer her