Shoot Gallery og Melk

Fotointeressen blant folk synes å nærmest være eksplosiv. Og nå har det blitt fotofestival i hovedstaden.

Aktuell

Oslo Negativ
1.–24. oktober 2021
Det Gamle Biblioteket

Oslo Negativ har blitt Oslos første og største fotofestival, og for øyeblikket holder de hus i Det gamle biblioteket, bygningen som før var Hoved Deichmanske i Oslo. Gallerier fra hele hovedstaden har fått rom å fylle med fantastisk fotokunst. Her er det nasjonale og internasjonale stjernefotografer som stiller ut. Det arrangeres foredrag, kunstnersamtaler og workshops. En historisk godbit er utstillingen fra NTB som viser fotografisk arkivmateriale. Oslo Negativ gir ikke bare en mulighet til å se en masse fantastisk og inspirerende fotokunst, men det gir også et unikt innblikk i hvordan det tidligere hovedbiblioteket fungerte med alle sine hemmelige rom og trange ganger.

Kurator Nina Sørlie har gjort en flott jobb med å sørge for at publikum får sett et bredt spekter av fotografiske sjangere, og at de får sett både norske og internasjonale anerkjente fotografer.

– Vi har hatt fantastiske helger og dager på Det Gamle Biblioteket og Oslo Negativ, forteller en av arrangørene, Lars Tefre Baade.

– Vi har fått masse hyggelige tilbakemeldinger fortsetter han entusiastisk.

Vi har besøk av publikum i alle aldre, fotoentusiaster, skoleklasser  og folk som er generelt nysgjerrig på dette huset.  Så langt har det vært over 5000 besøkende som har latt seg begeistre og inspirere hos oss.  Vi sikter mot at vel så mange kommer i våre siste helger med åpning.

Oslo Negativ er i 2021 den første og eneste fotofestivalen i Oslo, fortsetter Tefre Baade,  så får vi se hva som skjer etter dette. Men at Møller Eiendom, som eier Det Gamle Biblioteket, vil vise fotografi i disse lokalene også i fremtiden, er sikkert. Oslo Negativ er bare begynnelsen. 

Mette Tronvoll

Galleri Fineart

Foto og fotokunst vil fortsatt være viktig for husets fremtid utalte leder i Møller Eiendom, Harald Møller, under åpningen av festivalen. Møllersamlingen som består av 1000 fotografier, vil, når Det gamle biblioteket står klart, huse den fantastiske fotosamlingen og få en framtredende plass når bygningen er ferdig restaurert.

Det er fortsatt to helger med tettpakket program igjen av festivalen. Fredag 15. oktober klokken 15:00 kan du se og høre Morten Qvale, Johs. Bøe og Ole Marius Jørgensen i samtale med KUNSTs redaktør Lillian Reif, om deres vei inn i kunstfotografiet og hva som driver dem til å fortsette å skape.

Oslo Negativ er åpnet frem til 24. oktober og for mer informasjon og program gå til oslonegativ.no

Nick Brandt