The best way to travel av Erlend Mikael Sæverud (1975)Amsterdam, 16. august 2019 

En mann sykler forbi oss. Skyggen hans tvinnes inn i de andre skyggene på gaten fra en lyskilde vi kun enser. Hvem er denne mannen? Hvor skal han? Er dette et menneske som uvitende har blitt fanget opp i fotografens evige sepia? Vi vet ikke, og antagelig får vi aldri vite det. Noe av magien med Street photography er at mysteriet forblir intakt. Et tilfeldig møte på bare noen sekunder, sekunder som ellers ville ha forsvunnet i tusenvis av andre sekunder, forblir nå etset inn i vår bevissthet. Sæveruds bilder evner å føre betrakter og objekt sammen i en nærmest magisk-realistisk virkelighet der tid og sted opphører. Et tilfeldig forbipasserende menneske i en bygate, med sin egen historie, sitt eget mål for reisen og sin egen skygge. Noe mer enn det får vi aldri vite, for han er borte, forsvunnet like raskt som et klikk fra et kamera.