Kunst til salgs

– Et bilde av en pandemi av Guttestreker

Guttestreker er kunstnerduoen som lager filosofiske bilder med metaforer vanlige folk kan forstå. Petter Malterud Grøndahl (f. 1989) og Christoffer Kroge Christensen (f. 1990) har lenge hatt menneskets manglende eve til å verdsette jorden som kjernen i sitt budskap. Med verket Peoples Pandemic favner de en lang historie med epidemier og pandemier som har satt sitt preg på verden. I dette verket har koronaviruset tatt skikkelsen som det grønne monsteret, udyret vi var redde for som barn. Nå er det høyst levende, ikke som et eventyr, men som en realitet rundt oss på alle kanter. Verket, som illustrerer vår frykt for det som skjer i verden rundt oss, bærer også håpet. Når den menneskelige aktivitet roer seg som et resultat av karantener, får naturen et større spillerom: Delfiner dukker opp i kanalene i Venezia, vegetasjon og dyr tar tilbake områder som lenge har vært forbeholdt mennesker. Fargene, detaljene, fortellingene og de historiske referansene gjør dette verket til et overflødighetshorn av et bilde som man kan nyte lenge etter at pandemien er en saga blott.