Facebook pixel

Camp Munch byr på en unik mulighet til å jobbe med gode materialer og dyktige kunstlærere sammen med andre kunstinteresserte ungdommer.

For tredje gang inviteres kunstinteressert ungdom fra hele landet til kunstleir i Edvard Munchs barndomsparadis Løten i sommerferien.  Camp Munchs visjon er å inspirere unge kunsttalenter til å satse på en fremtid innen kunst, og vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra tidligere deltakere, sier kunstfaglig ansvarlig Nina Molven fra Fargefabrikken.  

Camp Munch

  • Camp Munch er Norges eneste sommerkunstleir for ungdom 
  • Campen arrangeres i Løten hvor Edvard Munch ble født i 1863 
  • Temaet for årets sommerleir er tegning og street art 
  • Alle mellom 13 og 20 år fra hele landet kan søke 
  • Søknadsfrist er 2. mars. Les mer på www.campmunch.no 
 

Hva skjer i sommer? 

Temaet for sommerens kunstleir er «tegning og street art». Edvard Munch tegnet gjennom hele livet, og tegningene er selve grunnmuren i Munchs kunst.  

I år skal deltakerne bo i nyoppussede lokaler på idylliske Rokosjøen Camping og få undervisning på ærverdige Klevfos Industrimuseum, som ligger et steinkast fra Edvard Munchs fødested. På kveldene legges det opp til sosiale og morsomme aktiviteter, og midt i uka går turen til det nye Munchmuseet i Oslo. Leiren avsluttes med en åpen minifestival der deltakernes arbeider stilles ut, og publikum inviteres til workshops og lek med form og farge.  

Dyktige lærere  

Camp Munch er opptatt av å holde et høyt kunstfaglig nivå, og i år er det kunstnerduoen Gilles & Cecilie (Gilles Jourdan og Cecilie Maurud Barstad) som har ansvaret for tegneprogrammet, mens kunstneren Maria Sundby er street art-ansvarlig.  

Gilles & Cecilie bor i London og arbeider internasjonalt med illustrasjoner, animasjon, veggmalerier og utsmykninger på store flater. – Vi ønsker å lære Camp Munch-deltakerne gleden ved å tegne – å finne en strek, sier de.   

Sundby er en aktiv og engasjert samtidskunstner som har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland i tillegg til offentlige utsmykningerHun arbeider med alt fra store installasjoner til tegning, grafikk, malerier og veggmalerier. – Camp Munch-deltakerne skal ta utgangspunkt i et maleri og et tresnitt på Munchmuseet og lage kunst ved å male eller spraye på store plater som skal henges opp i en undergang i Løten sentrum, sier Sundby.      

 Jeg er veldig fornøyd med årets lærere. Camp Munch er en unik nasjonal møteplass og læringsarena for kunstinteressert ungdom, og vi skal tilby profesjonell veiledning av meget høy kvalitet, sier kunstfaglig ansvarlig Nina Molven 

I løpet av uka blir deltakerne godt kjent med Edvard Munchs kunstnerskap i hans barndomsparadis Løten, sier kunstfaglig ansvarlig Nina Molven (bakerst). 

Kristian Karlstad (17, t.v) var med på Camp Munch i 2018. – Det var veldig gøy og en fin forberedelse til Kunst, design og arkitektur, som jeg studerer nå.

God forberedelse til kunststudier 

Tidligere deltakere har gitt sommerleiren svært gode tilbakemeldinger – både på det faglige innholdet, de landlige omgivelsene undervisningen foregår i, og det sosiale tilbudet. 

Kristian Karlstad (17) fra Kapp var med på Camp Munch i 2018. Nå går han på Kunst, design og arkitektur på Gjøvik videregående skole.  

 Å være med på Camp Munch var veldig gøy – og en god forberedelse til videre kunststudier. Vi var en fin gjeng i alderen 13 til 20 år, og både opplegget og lærerne var veldig bra. Temaet da var «grafisk trykk», og jeg lærte mange teknikker som jeg bruker på skolen nå. Jeg anbefaler alle unge som er interessert i kunst, uansett nivå, å delta. Dette er en kreativ uke der man får prøve masse forskjellige teknikker og virkelig utviklet seg, sier Kristian.     

Motivasjon viktigere enn prestasjon 

Fristen for å søke er 2. mars, og Molven håper på rekordmange søkere i år.   

– Er du mellom 13 og 20 år, elsker å utfolde deg kreativt og er motivert for å jobbe med tegning og street art i én uke fra 21.27. juni, så håper vi du søker. En kort tekst der du begrunner motivasjonen din for å være med, sammen med noen arbeidsprøver, er alt vi trenger, sier Molven 

Det er en jury som plukker ut de 20 deltakerne som får være med på årets kunstleir 

– Husk at det ikke er tegneferdigheter eller andre tekniske krav som er i fokus. Det juryen legger mest vekt på, er søkerens motivasjon for å være med på én uke med kreativt arbeid der vi leker med form og farge. Søk da vel! Dette blir en kjempemorsom uke, avslutter Molven entusiastisk.  

Gilles & Cecilie: Kunstnerduoen som skal undervise på Camp Munch i sommer, jobber nå med et stort veggmaleri for Røde Kors.