Bildetekst her

Akkurat nå er en container på rundreise, dekorert av Rita Rohdin Nyhuus (1978), kunstner og kunstformidler. Prosjektet heter Birds & people, og er et nokså nytt prosjekt hvor hun tar for seg utrydningstruede fugler fra våre nære omgivelser. På denne containeren har hun malt en blåstrupe og kalt verket Luscinia Svecica. Nyhuus aner ikke selv hvor containeren befinner seg akkurat nå da den allerede har reist et helt år, men tilfeldige forbipasserende får stadig gleden av å oppdage den. 

Rita Rohdin Nyhuus er både gatekunstner og teoretiker. Hun var den første som skrev masteroppgave om Street Art (2005), og hun har selv vært aktiv med sjablong-graffiti siden 2003. Sammen med kunstfotograf Lillian Støa driver Nyhuus firmaet FRØ production som tar på seg utsmykkingsoppdrag og holder workshops. Noen av kundene er Statoil, Popsenteret, Telenor, Finn.no og videregående skoler. Hvert enkelt verk er skreddersydd kunden, med mål om å skape identitetsbygging og tilhørighet på hvert enkelt sted.   

Nyhuus er ikke ferdig med prosjektet om utrydningstruede fugler, og hun hadde senest et utendørs verk på Kunst Rett Vest i oktober 2019.