Rubens’ La Adoración de los Reyes Magos, 1628-1629, 355,5cm x 355,5 cm. Museo del Prado i Madrid

Annonse

Kongenes tilbedelse kalles bilder som viser de hellige tre konger som tilber det nyfødte Jesusbarnet. Det er et yndet motiv i kunsten, og mange kunstnere har laget sin tolkning. Sir Peter Paul Rubens (15771640) er regnet for å være den mest betydningsfulle maleren i flamsk barokktradisjon. Da det i 1608 ble sammenkalt til fredsforhandlinger i Antwerpen for å få slutt på krigen mellom Spania og  Nederlandene, ble det bestemt å bestille et maleri av landets beste maler. Bildet skulle henge i forhandlingssalen. Dette er én av Rubens’ mange versjoner av samme motiv. Etter at det har vært eid av konger og vært med i en dramatisk brann, henger maleriet nå trygt på Pradomuseet i Madrid. Her kan vi se de hellige tre konger (også kalt de tre vise menn) som har fulgt stjernen og endelig nådd frem med gull, myrra og røkelse til det lille barnet i krybben