Her er julegavene som garantert vil glede kunstelskeren. 

Glypsoteket i København

Kunstdates 

Lag et klippekort der du spanderer ti turer på museum – med deg selv som følge. Da får dere oppleve masse bra kunst, samtidig som du prioriterer tid med venner. Vinnvinnsituasjon!  

 

 

Emaljeskåler av Camilla Prytz, foto: Emma Sukulic

Kunsthåndverk 

Hvem elsker vel ikke å få et nydelig håndlaget smykke, en munnblåst vase eller en vakker keramikk-kopp til jul? 

Noe å varme seg på 

Kunstpledd fra RøroTweed vil garantert være en suksess i den lange norske vinteren. Kunstnere som Ingunn BirkelandSverre Bjertnæs og Bjarne Melgaard har bidratt med egne fantastiske design, så her er noe for enhver smak.  

Kunstmagasiner 

Kjøp et årsabonnement på et kunstmagasin. Det mange å velge mellom, bare vær sikker på at du får tak i rett blad for rett person. (Magasinet KUNST vil vi her – helt upartisk – anbefale).  

 

Til barna  

Jo tidligere man eksponerer barn for kunst, desto bedre, sier ekspertene. Det finnes drøssevis med kunstbildebøker, puslespill, leker, brettspill, byggeklosser og masse annet rart med motiver fra kunsthistorien. Museumsbutikkene har som regel et fantastisk utvalg av gaver til barn.  

Kunstmateriell 

slår sjelden feil hos den kreative sjel. Oljemaling, pensler, lerreter, penner, tusjer, en vev, leire – slå deg løs, og ønsk deg et kunstverk til neste jul. 

 

Malekurs 

Få den uforløste kunstneren i familien av sted på kurs. Strikkekurs, keramikk-kurs, tegnekurs, croquis-kurs, vevkurs, modelleringskurs, det finnes noe for enhver interesse og lidenskap for både voksne og barn. 

 

Antikvariater  

selger ofte gamle, nydelige kunstbøker. De er nesten som kunstverk i seg selv, og ofte følger det med løse trykk man kan henge på veggen. Tips: Norlis Antikvariat i Universitetsgata har en laaang vegg med bare kunstbøker.  

Kunst til veggen

kan være veldig kostbart, eller trenger ikke være det i det hele tatt. Gå flere sammen om å kjøpe et bilde, så blir det ikke så dyrt. 

 

Frame it!  

Mange av oss har kunst og bilder liggende i skuffer fordi de ikke har rammer. Få innrammet et bilde din kjære har liggende, eller sett en ny ramme på gamle bilder.    

Foto: MIR AS, Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten mbH, Statsbygg

Medlemskap hos et museum 

I 2020 åpner bl.a. det nye Nasjonalmuseet, og det har garantert mye spennende å by på. Et medlemskap hos et museum er gaven som gir gratis entré (som regel) og invitasjon til VIPåpninger og spesielle arrangementer. Gaven som gir nye opplevelser hver gang den brukes 

Kunsthistoriebøker  

Å kjenne kunsthistorien gir en utvidet forståelse av kunsten vi ser i dag. Det finnes utallige bøker, både om kunstnere og epoker, så her er det bare å ta for seg.  

 

Bøker om å samle på kunst 

Inspirer en blivende kunstsamler. Her finnes det masse spennende litteratur, både på norsk og engelsk.