Camilla Prytz og La Staa.

Camilla Prytz og La Staa lanserer i disse dager sitt første samarbeidsprosjekt, ONE.

Aktuell

Lansering i Galleri Fineart 25. april

La Staa er en norsk gatekunstner med ukjent identitet, som har jobbet med streetart siden 2009. Han arbeider med stensiler på gate- og landeveier rundt i Norge. Han stiller også ut i kunstgallerier i inn-og utland. De fleste verkene har en humoristisk undertone med vekt på stereotypene rundt Norges kulturarv og samtid; oljenasjonen, gårdsdrift, Sinnataggen og ikke minst hans ikoniske motiv One, som er et verdenskart inni et hjerte. La Staa klarer å fange komplekse ideer på en enkel måte.

Camilla Prytz er en norsk/dansk kunstner og designer som jobber med glass, emalje, porselen og smykker. Hun er født og oppvokst i Oslo, har utdannelse fra Kosta Boda i Sverige, og bor og arbeider i Kristiansand. Camilla brenner for å holde gamle kunst-og håndverkstradisjoner i live, og arbeider helst med kortreist norsk produksjon. Hun arbeider til daglig som kunstner i eget atelier i Kristiansand, og har designsamarbeider med Opro Emaljeverksted, Magnor Glassverk og Hillestad Smykker.

Camilla Prytz kjøpte sitt første kunstverk Sinnataggen fra La Staa da hun flyttet til Kristiansand i 2011, og ville ha med seg en bit av Oslo. I 2015 sto hun og beundret den store veggen ONE i Stavanger, et gigantisk rødt hjerte med hele jordkloden inni seg, signert La Staa.

Foto: Emma Sukalic

La Staa på sin side hadde arbeidsuke på Opro emaljeverksted på ungdomsskolen, og vurderte en karriere som gullsmed i ungdomsårene. La Staa hadde vært på flere av Camillas utstillinger, og visste at hennes smykker ble laget på Opro, og slik vokste ideen om et smykkesamarbeid frem.

Med utgangspunkt i La Staa´s kunstverk ONE har de designet en kortreist, norsk smykkekolleksjon i sølv, forgylt sølv og emalje. Kolleksjonen består av anheng, armbånd, ringer, øredobber og mansjettknapper i de fineste håndmalte emaljefarger. Smykkene er håndlaget hos Norges eldste og eneste emaljeprodusent Opro. Det er mange sirkler som er sluttet i dette samarbeidet, en fin krysning av gatekunst, norsk kunsthåndverk og nestekjærlighet.

Veggmaleriet ONE i Stavanger.

Kolleksjonen ONE består av halskjeder, armbånd, ringer, mansjettknapper og øredobber. Foto: Emma Sukalic

Foto: Emma Sukalic.