Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Den Norske Turistforeningn 150 år

Telemarksgalleriet, Notodden
19.01 – 05.05

Kunstutstillingen vil vise verk av sentrale kunstnere i norsk kunsthistorie som skildret fjellheimen på 1800-tallet. Utstillingen vil vise verk av kunstnere som skildret den norske naturen og fjellheimen på 1800-tallet. Hovedfokuset vil ligge på verk fra Telemark.

Les mer om utstillingen

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Astrid Drageset

Osena Kunst og Kultursenter
19.02.- 10.02

Astrid Dragesets arbeider bærer preg av sterk håndverkstradisjon, formal og kompositorisk selvsikkerhet og en rik og nyansert fargeholdning. Maleriene i denne utstillingen er hovedsakelig abstrakte, og selv om det kan spores tegn og symbolbruk som peker utover det rent nonfigurative, og enkelte bilder strekker seg ut av abstraksjonen med subtile naturmotiver, er impulsene fra geometrisk abstraksjon særdeles nærværende i de fleste arbeidene.  I tillegg til maleriene, har Drageset bygget tre skulpturer til denne utstillingen. De elegante formene er alle i tre og overmalt med eggtempera, noe som forbinder dem organisk til bildene som omgir dem, og bidrar til en følelse av helhet i utstillingen. (Teksten er klippet ut i fra pressemeldingen)

Les mer om utstillingen

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Marte Aas

Kunsthall Trondheim
17.01 – 28.04

Jeg vil fortelle en historie” – slik starter filmen som har gitt navn til denne utstillingen. Historien Marte Aas forteller, er den om
 René Descartes’ mekaniske datter, en fabel om den rasjonelle vitenskapsmannen som skaper en menneske-lignende maskin som erstatning for sin døde datter, Francine. Under en stormfull sjøreise oppdaget besetningen dukken i Descartes’ lugar og kastet den redselsslagne over bord…

Les mer om utstillingen

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Vanessa Baird og Mette K. Hellenes

KODE 2 Bergen
Til 03.02.19

Er du i Bergen bør du få med deg den kritikerroste utstillingen You Are Something Else der hovedverket med samme tittel er en sammenhengende bildefortelling over et førtitalls, fem meter høye papirpaneler tegnet i pastell. På utforskende og fabulerende vis fletter Baird flukt over havet, visuell populærkultur og hverdagsliv i hverandre, og publikum omsluttes av en dramatisk, grotesk og poetisk beretning om vår tid. Sammen driver Baird og Hellenes forlaget Brunt hull. I 2016 vant de hvert sitt gull i Grafills kåring av årets vakreste skjønnlitterære bildebøker med henholdsvis Kyklopsommer og Red herring. Prednisolon, ciclosporin. Verk fra begge bøkene presenteres i denne utstillingen, sammen med fotomontasjer og satiretegninger av begge kunstnerne. (tekst fra pressemelding)

Les mer om utstillingen

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Håkon Bleken

Henie Onstad Kunstsenter
Til 24.02

Full av vigør og med kraftig engasjement. I 2019 fyller Håkon Bleken 90 år. Henie Onstad benytter anledningen til å presentere en av Norges mest fremtredende kunstnere gjennom mange år med en stor retrospektiv utstilling. Her kan vi oppleve hele Blekens kunstnerskap helt frem til i dag. I mars flytter hele utstillingen til Trondheim Kunstmuseum.

Les mer om utstillingen

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Jakob Weidemann

SKMU Sørlandets Kunstmuseum
Til 24.03.19

I en omfattende presentasjon får publikum en sjelden mulighet til å gå inn i Jakob Weidemanns fargerike univers. Her fanger han naturens mystikk sammenblandet med urnorske referanser, og jobber med ulike former og krefter som møter hverandre.  Utstillingen viser verk fra hele karrieren med et hovedfokus på den tidlige Weidemann og mer ukjente malerier fra 40- og 50-tallet. I denne perioden viser han seg som en eksperimentell og nyskapende kunstner, og var med på å definere hvordan det abstrakte maleriet vokste frem i Norge.

Les mer om utstillingen

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Marte Johnslien

Lillehammer Kunstmuseum
Til 24.02.19

Gjennom ulike kunstneriske metoder, utforsker Johnslien sider ved naturvitenskap, religion, politikk og historie som kan gi oss et annerledes blikk på verden. Uttrykksformene er mange og spenner fra skulptur, maleri og keramikk til installasjoner, arkitektur og foto. Utstillingen i Lillehammer Kunstmuseum handler om sammenhenger – om vår tilknytning til materialer, til historien og til naturen. For første gang viser Johnslien resultater av en egen eksperimenterende teknikk for armert keramikk med ulike glasurer. En av installasjonene er produsert for Lillehammer Kunstmuseum som en del av Marte Johnsliens doktorgradsarbeid i Doktorgradsprogram i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Kunst og håndverk.

 

Les mer om utstillingen