Pixy Liao. Foto
Nyhet! Nytt fotogalleri.

Vasli Souza på Damplassen i Oslo
14.12. – 26.01

Vasli Souza er et privateid galleri med en internasjonal tilnærming, påvirket av bakgrunnen til Marcio Souza fra Brasil og Rasmus Vasli fra Norge, som begge studerte kunstfotografi ved University of the Arts London.  Vasli Souza har som mål å representere og promotere unge, fremadstormende kunstner med en mangfoldig bakgrunn på nasjonalt og internasjonalt nivå. Første utstilling viser Pixy Liao.

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Sandra Mujinga
SONW – Shadow of New Worlds

Bergen Kunsthall
22.11. – 19.01

Sandra Mujingas utstilling i Bergen Kunsthall blir kunstnerens største hittil, og presenterer en ny storskala videoinstallasjon i kombinasjon med et utvalg nyere arbeider fra de seneste årene. Utstillingen ”SONW – Shadow of New Worlds” samler og viderefører en rekke temaer Mujinga har arbeidet med de siste årene. Her utforsker hun blant annet forholdet mellom synlighet og usynlighet som overlevelsesstrategier – både i relasjon til sicence fiction og vår samtids politiske virkelighet.

 

Les mer om utstillingen

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Randi Annie Strand
99/9 Vestervik

Norsk Skogmuseum, Elverum
09.11. – 01.02

Regnskapsbilag fra småbruket kunstneren vokste opp på, utgjør den visuelle og fortellende bærebjelken i utstillingen. Kvitteringene forteller på en personlig måte om hverdag og virkelighet i utkant-Norge. Tekstene i boka stiller spørsmål ved utviklingen i landbruket, og hvordan vi ivaretar kunnskap, natur og lokale ressurser. Materialet rammes inn av løvsagarbeider. I utstillingen blir dette gamle, tradisjonelle håndverket tatt opp igjen, og brukt på nye måter.
Les mer om utstillingen

Kirsten Opstad
Resten er kropp

Galleri Briskeby
09.01. – 02.02

Galleri Briskeby innleder 2020 med utstillingen “Resten er kropp” av Kirsten Opstad, der hun viser en serie med selvportretter; betagende, konfronterende og tvetydige ansikter som stirrer direkte på betrakteren. Portretter som speiler en mangefasettert personlighet gjennom ulike uttrykk og virkemidler. I likhet med den amerikanske kunstneren Alice Neel, fremstår Opstads portetter som introspektive selvstudier, hverken forskjønnende eller glamorøse, men ærlige, utleverende og utforskende.

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
(på) MAGASIN-
en stolutstilling

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
07.12. – 29.03

I utstillingen møter du kjente designikoner og ukjente perler som aldri har blitt vist før. Det blir også mulig for publikum å komme med innspill på hvilke stoler som bør tas inn i museets samling. Kanskje du vil tipse museet om din favorittstol? Utstillingen gir også publikum muligheten til å se hva som foregår bak kulissene i et designmuseum. Kunsthistorikerne vil jobbe midt i utstillingen med katalogisering av stolene. Forstyrr oss gjerne!
Les mer her

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Charlotte Thiis-Evensen
«Forstørrelser»

Telemarksgalleriet 
16.11 – 02.02.2020

Charlotte Thiis-Evensen har separatutstillingen Forstørrelser i Telemarksgalleriet på Notodden. Dette er en av byene i Norge med høyest arbeidsledighet blant unge. Thiis-Evensen har i lang tid vært engasjert i tematikk som omhandler arbeid og laget flere filmer og installasjoner om dette. Flere av disse vises i utstillingen, men hun har også laget en ny installasjon med tittelen Gullklokken. Den består av fotografier og intervjuer med unge arbeidssøkere i Notodden, og gullklokken som farfaren til Thiis-Evensen fikk etter 25 års tjeneste for sin arbeidsgiver. 

HAR VI MØTTES FØR?
– Samlingen gjennom 200 år

Lillehammer Kunstmuseum
23.11 – 19.04

For første gang på mange år er hele museet scene for en omfattende og nyskapende presentasjon av samlingen, med mer enn 300 verk fra romantikken til i dag. Samlingen er presentert med nye ferske veggfarger og vil fortelle ulike historier om norsk kunst fra nye og ulike perspektiver. Hvordan vandret egentlig malerpionerene gjennom Norge på jakt etter vill norsk natur? Hva har tresnitt fra Japan og Frits Thaulows landskaper til felles? Hvordan har barn blitt fremstilt i kunsten gjennom tiden? Hva er spesielt med fargen rødt og hva forbinder maleri og fotografi? Dette er noen av spørsmålene vi ønsker å belyse. Vi inviterer deg til kreative aktiviteter og til å bruke ulike sanser. Kanskje kan du også bidra med ditt yndlingskunstverk fra din egen stue? Utvalgte gjenstander fra Maihaugens samling, samt en gruppe fremragende malerier fra dikterhjemmene Aulestad og Bjerkebæk, supplerer utstillingen.