Julesalongen’18, Bærum kunstforening

AKFO er en koordinator mellom de 18 kunstforeningene i Akershus og Akershus fylkeskommune. AKFO arrangerer kunstturer og seminarer i tillegg til å markedsføre kunstforeningenes utstillinger og aktiviteter. AKFO er medlem av Norske kunstforeninger.

Ja …

Nei …

Vet ikke …

Håper du ikke er i tvil om svaralternativet. Det riktige svaret understreker kunstens rolle, viktighet, ansvar og som kulturbærer. Kunsten snakker sitt eget språk. Med forskjellige munner og øyne til alle slags forskjellige pupiller, inn i all verdens sneglehus og videre til hjernen.

Vi trenger øyne som kan betrakte …

Henry Ford sa at alle kunne selv velge hva slags farge de ønsket på sin nye T-Ford, bare den var svart. Slik er det litt med kunst også. Kunst er delte erfaringer. Forfatteren trenger lesere. Dansere trenger publikum. Malere trenger øyne som kan betrakte, fundere, smile, irritere og lett kan blitt litt våte i kantene. Kunst trenger noen å speile seg i.

… og folkets meninger

Kunstforeningene i Norge har lang tradisjon. Den første åpnet dørene rundt år 1830. Frem til år 1900 ble det åpnet kunstforeninger i de fleste store byene. Hensikten var å kunne vise kunst til kunstinteresserte mennesker. Nasjonalgalleriet åpnet først i 1842. Det var nesten som de ikke helt stolte på folkets meninger.

Føl kunstens samhold

I dag har vi 154 kunstforeninger i Norge, med over 3600 medlemmer bare i Akershus. Dette er ivrige øyne og ører som holder liv i den norske dugnadsånden. Den som hvisker; hjelper du meg litt, så hjelper jeg deg …

Ole Lislerud, Asker kunstforening

… en kraft utenfor meg selv …

Mye frivillig arbeid går til kunsten. På tvers av smak, behag, vind, vær og meninger gjør disse foreningene sitt til at hver eneste som kommer på besøk føler et samhold med både kunsten og utøverne og kan glede seg sammen.

– Jeg ønsker å fryse opplevelser og gi liv til det som er dødt. Jeg legger en ny sjel i materialet. Jeg tror det finnes en kraft utenfor meg selv som jeg kan videreføre til kunsten. Den blir forsterket ved at jeg søker og er i bevegelse, sier kunstneren Nico Widerberg.

Heldige er alle som får oppleve hans minnesmonument etter 22. juli i de forskjellige kommunene som ble rammet. Han har også en utstilling i Nesodden kunstforening frem til den 17. desember.

Heldige er også de som får med seg Ski kunstforenings 50-års jubileumsutstilling med kunstnerne Morten Gran og Mona Grønstad. Vi tør også minne om Asker kunstforening og Juleutstillingen 2018, med maleri, grafikk, tegning og keramiske objekter.

 Vår verden lever et urolig og omskiftende liv. Derfor trenger vi kunsten. Bli medlem i en kunstforening i dag. Eller gi bort et medlemskap i julegave til noen du bryr deg om. Et par hundrelapper som virkelig skaper glede.

De enkelte kunstforeningene i Akershus har mange utstillinger i desember. Blant annet inviterer Bærum kunstforening til ”Julesalong”. Juleutstillinger opplever du også i Oppegård og Drøbak.

 

Klikk deg inn på www.listen.no og finn din utstilling.

————————————————————————

AKFO er en koordinator mellom de 18 kunstforeningene i Akershus og Akershus fylkeskommune. AKFO arrangerer kunstturer og seminarer i tillegg til å markedsføre kunstforeningenes utstillinger og aktiviteter. AKFO er medlem av Norske kunstforeninger.

Morten Gran, Ski kunstforening

Nico Widerberg, Hunden, Nesodden kunstforening