Foto: Art021

Kelly Ying representerer en ny generasjon kunstsamlere i Kina. I stedet for å ty til de store auksjonshusene for å få en pekepinn på kvalitet og pris henvender hun seg direkte til galleriene. Slik har hun bygget opp en unik samling bestående av både unge og mer etablerte kunstnere – hovedsakelig kinesiske, men også internasjonale, med verk fra blant andre Zhang Enli, Dong Dawei og Mark Hagen.

Ying vokste opp i en kunstinteressert familie. Selv jobbet hun lenge i motebransjen før hun bestemte seg for å vie karrieren til kunsten. I et intervju med den Hong Kong-baserte kunstsamlerportalen Larry’s List forteller Ying at hun sjelden gjør impulskjøp. Hun er opptatt av å møte kunstneren bak før hun investerer i et verk, og råder gryende samlere til å gjøre grundig research og finne sin egen smak innenfor feltet. Ying er i dag en av Kinas mest kjente og profilerte kunstsamlere. Hun er gift med David Chau, også han et hyppig innslag på lister over Kinas fremste kunstsamlere.

Ying har tidligere uttalt at hun ikke kunne samlet på kunst om hun ikke hadde en personlig interesse for faget, men hun legger heller ikke skjul på at kunst er forretning. Sammen med PR-eksperten Bao Yifeng grunnla hun kunstmessen ART021 Shanghai Contemporary Art Fair i 2013 for å skape en felles møteplass for samlere, gallerier og kunstnere. Messen har på kort tid blitt den viktigste og mest innflytelsesrike kunstmessen i regionen, og arrangeres i år 9.­–11. november i Shanghai.