Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Magne Furuholmen  – Festspillkunstner

Haugesund Billedgalleri
19.8 – 16.09

Haugesund Kunstforening, Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri har gleden av å presentere billedkunstneren Magne Furuholmen som filmfestivalutstiller i 2018. Magne Furuholmen (f. 1962) er aktør på en rekke kulturelle arenaer, med bred internasjonal erfaring gjennom sitt virke som musiker og billedkunstner. Gjennom 30 år i bandet a-ha har Furuholmen vært med på å sette Norges suverent største fotavtrykk i den internasjonale musikkbransjen. Nå er han festspillkunstner i Haugesund.

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Mattias Härenstam – Senere den kvelden

Bodø Kunstforening
04.08 – 26.08

Senere den kvelden tittelen henspiller på en fortelling – noe har skjedd og dette er direkte etterpå. Arbeidene i skulptur, tresnitt og film knytter seg alle på forskjellige måter til dette. Kanskje den best samlede betegnelsen er forsøk på å definere sjokket etterpå

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Peter Esdaile – MYTHS & DREAMS II

.Bærum Kunstforening
18.8 – 09.09

Salgsutstillingen viser en omfattende serie nye malerier. I de senere årene har Peter Esdaile vekslet mellom Vestfold og Madison i USA, og hans kunst bærer nok preg av dette. Maleriene hans blir ofte kjennetegnet som en energisk syntese av spontanitet som glir over i mer overveiet komposisjon, som en balansegang mellom kaos og orden. Med andre ord: en løssluppen og spontan tilnærming som skaper et visuelt kraftfelt.

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Anders Holen

.Peder Balke-senteret
18.08 – 30.09

Anders Holen (f.1986) arbeider med installasjon og skulptur. Med diverse støpeteknikker som metode for skulpturproduksjon har han de siste årene utviklet arbeider med en interesse for objektets agens og teorier rundt begrepet object agency – et begrep som omhandler objekters potensiale og hvordan det kan lades med verdi og betydning gjennom situasjonsbetinget eller historisk projisering.

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Linda Sho Trengereid og Vidar Vindenes

Galleri BOA – billedkunstnerne i Oslo og Akershus
16.8 – 09.09

Linda Soh Trengereid og Vegard Vindenes stiller sammen ut på BOA. Til tross for store sprang i uttrykk og motivkrets, ser vi sammenfallende interesser i kunstnernes arbeid. Fra ganske forskjellige innfallsvinkler arbeider Trengereid og Vindenes med en felles interesse for tekstur, patina, overflater og underlag. Gjennom deres arbeid utforsker de det abstrakte i det figurative, det organiske og det konstruerte.

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Terje Risberg. Naturlige refleksjoner

.Norsk Skogmuseum på Elverum
4.8 – 28.10

Terje Risberg er en av mesterne innen grafikk i Europa. Han er en kunstner som behersker de mest krevende prosessene innen dyptrykksfaget. De håndgrafiske metodene han benytter gir karakter til hvert enkelt trykk. Terje Risberg har gjennom hele sitt kunstnerskap arbeidet i forhold til naturen, og hans kunst kan på mange måter oppleves som nasjonalromantisk. Han viser oss en natur som er storslått, men som også kan være sårbar. Mister vi den, mister vi oss selv. Risberg er Festspillutstiller hos Norsk Skogmuseum.

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Åpner. Gerd Tinglum

Kunstmuseet Nord-Trøndelag
25.08 – 27.10

I forbindelse med Kunstmuseets 30- års jubileum, viser museet utstilling av den anerkjente kunstneren Gerd Tinglum.
Tinglum utforsker det narrative gjennom abstrakte og konseptuelle former, og utstillingen viser arbeider innenfor tekstil, maleri og installasjon

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Siste sjanse! Felieke van der Leest – Frå Spermheart til Miss Universe

Kunsthuset Kabuso og Ingebrigt Vik museum
Til  26.08

Felieke van der Leest skapar iaugefallande smykke satt saman av edelmetall, tråd, plastdyr og tekstile teknikkar. Smykka ber på eigne historier og kan sjåas som skarpe observasjonar med mykje humor bygt inn. Sommarens utstilling i Kabuso er via hennar kunstnarskap i heilskap og presenterer hennar særeigne uttrykk utvikla gjennom dei siste 20 åra.

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Hjemmets skatter

Blaafarveværket
12.05 – 07.10

Blaafarveværket feirer 50 år som museum. I en bredt sammensatt utstilling kan du la deg fascinere av nydelig porselen og keramikk. Dette er den første utstillingen i Norden som tar for seg porselen og keramikk som motiv i billedkunst i tillegg til kunsthåndverk. Motivene i utstillingen viser oss hvordan servise er tilstede i flere sammenhenger i hjemmet, enten man trenger å dekke til fest eller spå om fremtidige hendelser. Hvilke historier formidler gjenstandene? Hva kan de fortelle oss om tiden og moten? Hvordan lar samtidskunstnere seg inspirere av tradisjonelle materialer og motiver?

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Vestfossen Kunstlabratorium

Contemporary Chaos
05.05 – 01.10

Tittelen Contemporary Chaos kan sies å være beskrivende for den visuelle opplevelsen som venter publikum, da utstillingen viser et mangfold av uttrykk produsert i et bredt spekter av medier: maleri, fotografi, video, performance og store stedsspesifikke installasjoner laget spesielt for VKL. Slik vitner den om pluralismen og mangfoldet som kjennetegner samtidskunsten. Tross store forskjeller i visuelt vokabular, har verkene det til felles at uttrykkene rommer en sterk bevissthet om samtiden de er en del av. Kuratert av italienske Demetrio Paparoni, som har lang erfaring også som kunstskribent, foreleser og forlegger

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Wilhelm Sasnal – ENGINE

 

Kistefos-Museet
27.05 – 07.10

Kistefos-Museet viser denne sommeren den aller første soloutstillingen i Skandinavia av den polske maleren, tegneren og filmskaperen Wilhelm Sasnal (f. 1972, bosatt i Krakow). Sasnal er en av de mest internasjonalt anerkjente malerne i sin generasjon. Utstillingen har fått tittelen ENGINE.

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Nobels Fredssenter

What is Home?
03.05 – 31.08

En ny utstilling på Fredsveggen viser hva ungdom i Norge og Hellas forbinder med et hjem. What is Home? er laget av Nobels Fredssenter i samarbeid med National Geographic. Et hjem kan være et sted, men det kan også være en følelse. Sammen med ungdom fra Norge og Hellas har unge flyktninger fotografert det de forbinder med et hjem.

Les mer