Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Purenkel – galleriet på Grünerløkka
Sommerutstilling

Line i Purenkel fyller galleriet med malerier, skulpturer, tegninger, trykk, kunstplakater, collage og fotokunst av bla Marit Skyer, Kari Anne Marstein, Therese Myran, Line Marsdal, Vigdis Aarre Engesbak, Miss.Printed, Anne Schou, Kristin Høyland, Jenny Söderlund og Gitte Valentiner-Branth gjennom hele sommeren. Er du i området så ta en tur innom dette alltid så koselige stedet.

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Asker kunstforening i Volllen, Arnestadveien 2

Arild Midthtun – originale Donald tegninger
14.07 – 05.08

Utstillingen sammenfaller med utgivelsen av to aktuelle Donald-historier fra Norge. Handlingen i den først serien starter i Oslo, og bladet vil bli lansert på utstillingsåpningen. På slutten av utstillingsperioden kommer det ut en Donald pocket hvor Kong Harald og Dronning Sonja redder Donald fra å bli sugd ned i Saltstraumen. De originale tegningene til begge historier vil henge på veggene, sammen med serier om bl.a. Makspuls Clarsyn og duckifiserte norske skihelter og er til salgs. Teksten er fra kunstforeningen.

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Jølster

Jølstramuseet, Eikaasgalleriet og Astruptunet
i sommer

Sommer betyr kunst og kultur i vakre Jølster. Nå har Jølstramuseet åpnet sin sommerutstilling med bla Elisabeth Werp og Frank Brunner. På Astruptunet er det kunst i fra samlingen som blir vist og på Eikassgalleriet verk av Ludvig Eikaas, Bjørn Hegranes, Aase Kvikne Bjordal og Gunnar S. Gundersen.

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Drammen Kunstforening

ODD NERDRUM Komplett/ Grafikk 1962 – 2014
13.06 – 23.09

Kunstsamleren Trond Olsen har samlet all grafikk av Odd Nerdrum i perioden 1962-2014.
Det er en helt unik utstillingen som nå vises i Lychepaviljongen i Drammen Museum

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Kunsthuset Kabuso og Ingebrigt Vik museum

Felieke van der Leest – Frå Spermheart til Miss Universe
02.06 – 26.08

Felieke van der Leest skapar iaugefallande smykke satt saman av edelmetall, tråd, plastdyr og tekstile teknikkar. Smykka ber på eigne historier og kan sjåas som skarpe observasjonar med mykje humor bygt inn. Sommarens utstilling i Kabuso er via hennar kunstnarskap i heilskap og presenterer hennar særeigne uttrykk utvikla gjennom dei siste 20 åra.

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Blaafarveværket

Hjemmets skatter
12.05 – 07.10

Blaafarveværket feirer 50 år som museum. I en bredt sammensatt utstilling kan du la deg fascinere av nydelig porselen og keramikk. Dette er den første utstillingen i Norden som tar for seg porselen og keramikk som motiv i billedkunst i tillegg til kunsthåndverk. Motivene i utstillingen viser oss hvordan servise er tilstede i flere sammenhenger i hjemmet, enten man trenger å dekke til fest eller spå om fremtidige hendelser. Hvilke historier formidler gjenstandene? Hva kan de fortelle oss om tiden og moten? Hvordan lar samtidskunstnere seg inspirere av tradisjonelle materialer og motiver?

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Vestfossen Kunstlabratorium

Contemporary Chaos
05.05 – 01.10

Tittelen Contemporary Chaos kan sies å være beskrivende for den visuelle opplevelsen som venter publikum, da utstillingen viser et mangfold av uttrykk produsert i et bredt spekter av medier: maleri, fotografi, video, performance og store stedsspesifikke installasjoner laget spesielt for VKL. Slik vitner den om pluralismen og mangfoldet som kjennetegner samtidskunsten. Tross store forskjeller i visuelt vokabular, har verkene det til felles at uttrykkene rommer en sterk bevissthet om samtiden de er en del av. Kuratert av italienske Demetrio Paparoni, som har lang erfaring også som kunstskribent, foreleser og forlegger

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Kistefos-Museet

Wilhelm Sasnal ENGINE
27.05 – 07.10

Kistefos-Museet viser denne sommeren den aller første soloutstillingen i Skandinavia av den polske maleren, tegneren og filmskaperen Wilhelm Sasnal (f. 1972, bosatt i Krakow). Sasnal er en av de mest internasjonalt anerkjente malerne i sin generasjon. Utstillingen har fått tittelen ENGINE.

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Bergen Museum, De kulturhistoriske Samlinger

Skeivt Uteliv
02.06 – 06.08

KOM SOM DU ER og opplev denne storslåtte samlingen av over 1000 bilder, 100 plakater, videointervju, historier og effekter som dokumenterer og formidler hvilken rolle utelivet har spilt for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Bergen og Norge fra 1950 og frem til i dag.

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Hå gamle prestegard

Romina Ressia (Arg)
02.06 – 06.08

Fotografi. Kva gjer ein tennisracket og ei tyggegummiboble midt blant mjuk fløyel og blondekreasjonar? Argentinske Romina Ressia er fødd i 1981 og bur og arbeider i Buenos Aires. Kjenneteiknet hennar er at ho nyttar absurditetar og ironi i fotografia sine. Klassiske malte portrett er ofte inspirasjonskjelda, men sjølv om fotografia først ser «berre» vakre ut, er det alltid eit framand element til stades.

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
Nobels Fredssenter

What is Home?
03.05 – 31.08

En ny utstilling på Fredsveggen viser hva ungdom i Norge og Hellas forbinder med et hjem. What is Home? er laget av Nobels Fredssenter i samarbeid med National Geographic. Et hjem kan være et sted, men det kan også være en følelse. Sammen med ungdom fra Norge og Hellas har unge flyktninger fotografert det de forbinder med et hjem.

Les mer

Willem de Kooning, «Untitled IX», 1977 © 2017 The Willem de Kooning Foundation / ARS, New York/BONO Oslo
KRAFT

Marianne Berg og Marianne Broch – Duo utstilling
25.05 – 05.08

Naturen er Marianne Berg sin viktigste inspirasjonskilde; organiske former, former i forandring, bevegelse, lysbrytning, transparens, teksturer og farger. Marianne Broch skaper verk ved hjelp av fysisk kraft og naturens materialer, i hovedsak tre.

Les mer