Daniela Hinrichs

Foto: Michael de Boer.

Daniela Hinrichs er en tysk kunstsamler og -forhandler. Samlingen hennes reflekterer en lidenskap for fotografi, en interesse som også var utgangspunktet for at hun i 2012 grunnla DEAR Photography – en nettportal viet unik, håndplukket fotokunst i begrenset opplag. Hinrichs opprettet selskapet som en reaksjon på at de færreste av nåtidens kunstnere kan leve av å selge sitt eget arbeid. Med portalen kuttet hun alle mellomledd, og åpnet samtidig opp for et globalt publikum. Hun har uttalt at hun gjennom DEAR Photography ønsket å inspirere samlere i startfasen til å investerer i god kunst og, ikke minst, til å stole på sin egen smak.

Hinrichs deler i dag av sine erfaringer som kunstkonsulent og tilbyr rådgivning for hvordan man starter, bygger og utvikler en skreddersydd kunstsamling. På nettsiden sin deler hun også betraktninger fra kunstsamlerverdenen via sin egen blogg. Gjennom DEAR Photography arrangerer hun jevnlige utstillinger, og hun er opptatt av å ha en tett relasjon til personene bak kunsten hun formidler. «Som samler og kunstforhandler opplever jeg det å ha en personlig kontakt med kunstnerne som svært viktig. DEAR Photography er, hvis jeg kan si det på den måten, en kjærlighetserklæring til fotografiet og dets avsender», skriver Hinrichs på nettsiden sin.

Artnet og Huffington Post er blant publikasjonene som i løpet av de siste årene har inkludert Hinrichs i sine lister over unge kunstsamlere man bør holde et øye med. Hinrichs, som er basert i Hamburg, kombinerer kunstinteressen med en bakgrunn i kommunikasjon og entreprenørskap – i tillegg til DEAR Photography har hun blant annet vært med på å bygge opp selskapet XING samt sitt eget investeringsselskap Yellowdine Ventures.