Det er mye nytt og spennende som skjer på gallerifronten om dagen. KUNST gir deg en liten oppdatering.

Lumina Gallery – nytt galleri i Vika
I det nye kulturhuset Røverstaden i de tidligere lokalene til Stenersenmuseet har det dukket opp en rekke interessante kulturaktører, deriblant det nystartede fotogalleriet Lumina Gallery. Her skal fotoveteranene Anette Skuggedal og Laara Matsen ikke bare presentere fotoutstillinger, men også ha workshops, seminarer, foredrag, et mentorprogram og en solid bokhandel. Først ut er fotografen Sandro Miller (f. 1958) med utstillingen Malkovich, Malkovich, Malkovich: Homage to Photographic Masters. John Malkovich, som for de fleste er kjent som skuespiller, har nå lånt sitt fjes og sitt talent til å gjenskape ikoniske bilder fra kunst- og kulturhistorien. I 41 forskjellige bilder gestalter han kjente personligheter som Einstein, Marilyn Monroe, John Lennon og Simone Beauvoir, for å nevne noen, men for øvrig er hvert enkelt av dem gjenskapt som det originale fotoet. Prosjektet er ifølge fotograf Miller en hyllest til fotohistorien og bilder som har inspirert ham.

Lumina Gallery. 

Galleri A – Lag på lag
Erle M. Kyllingmark er en fotograf med mange lag. Både bokstavelig og metaforisk. I sin nyeste utstilling In the Dark it Shines Through har Kyllingmark tatt teknikken med flere eksponeringer til et nytt nivå. Med to analoge belgkameraer fra 1940- og 50-tallet skaper hun fotokunst når hun lar tre eksponeringer, tatt etter hverandre, utgjøre ett bilde. Tre forskjellige motiver smeltes sammen på den negative filmen før den trekkes frem. Resultatet er blitt vakre og krevende bilder der minner, stemninger og tid oppløses og forenes i en visuell symfoni. «I vanskelige opplevelser kan det ligge berikende øyeblikk. For meg gjenspeiles dette i det tekniske når jeg jobber med lagvis fotografering; det er i de mørkeste partiene i et bilde det slippes mest igjennom fra de andre eksponeringene.» Sier Kyllingmark selv. Utstillingen står til 4. mars.

IDST #3 av Erle Kyllingmark.

Galleri Briskeby i ny drakt
Etter 12 års drift utvider galleriet virksomheten og flytter til nye, flotte lokaler i Skovveien 27, vegg i vegg med det gamle. Daglig leder Line Harr Skagestad forteller at etterspørselen etter plasskrevende verk som maleri og skulptur ble så stor at de bestemte seg for å utvide lokalene. Dørene åpnet 15. februar med to store utstillinger: Gruppeutstillingen I N T R O med Yngve Henriksen – maleri / Ingrid Haukelidsæter – maleri / Christopher Rådlund – maleri / rebeliCa angeCCa – tegning / Terje Roalkvam – skulptur. Galleri Briskeby viser også separatutstillingen Another path med Roar Kjærnstad, hans første separatutstilling som ren grafiker. Utstillingene står til 11. mars.

Galleri Briskeby.

Galleri Fineart – God som gull
Det nyeste tilskuddet til Galleri Fineart er gullsmed og smykkedesigner Celine Gulset. Etter fire års utdannelse og med svennebrev fra både Norge og Danmark dro Gulset hjem og fullførte drømmen i 2011. I eget verksted kunne hun nå skape sin egen smykkekolleksjon med eget merkevarenavn: GULSET. Den slo godt an, og i 2015 ble hun kåret til Årets gründer i Asker og Bærum. Smykkene hennes kan sees på flere kjendiser, og etterspørselen er stadig økende. Og nå kan du altså få de unike smykkene hos Fineart!

Gulset