Camp Munch holdes på Ådalsbruk i Løten.

For fult program og oversikt gå til campmunch.no

Søknadsfrist for 2018 er 2. mars.

1.-7. juli kan unge spirende kunstnere la seg inspirere av Edvard Munch med en uke fylt med kunstneriske utfordringer- alt i Munchs ånd.

«All kunst, litteratur og musikk blir produsert med ens hjerteblod. Kunst er hjerteblodet av et menneske». Dette skrev Edvard Munch for 127 år siden. Likevel føles det like aktuelt i dag. Munch er en av våre mest sentrale kunstnere, og har fortsatt å inspirere generasjoner med unge mennesker som har våget å ta skrittet ut i kunstens verden.

Det er selvfølgelig ingen tilfeldighet at Camp Munch ligger på Løten, dette stedet mellom Hamar og Elverum som var fødestedet til Edvard Munch. Dette er hans landskap; ved Ådalsbruk og område rundt fødegården Engelhaug trådd sine barnesko og lagret visuelle minner. Her finner man også Munchsenteret i Løten som huser et profesjonelt grafikkverksted som vil være base for deltagerne i Camp Munch.

Camp Munch er en begivenhetsrik sommeruke der ungdom mellom 13 og 20 år kan komme og fordype seg i grafikkens verden, med Munch som referanse, selvfølgelig.

Tema for årets camp er selvportrettet og iscenesettelse- noe Munch selv ikke var fremmed for. Han malte flere selvportretter og var også opptatt av å bruke fotografi, som da var noe nytt og banebrytende. Dette vil knyttes opp mot vår egen tid ved å la deltagerne bruke digitale verktøy i tillegg til tradisjonelle grafiske metoder.

Det er grafikerne Marianne Karlsen og Ellen Edminson som er kunstfaglig ansvarlige og de håper å kunne gi deltagerne en helt unik opplevelse og læremulighet innen for grafikk ved å utforske ulike overflater og strukturer.

Det vil også være utflukt til Oslo der deltagerne får besøke Edvard Munch sitt atelier på Ekely.

Hyungkoo Lee