Refsnes Gods

Barbro Raen Thomassen, Det vi kaller bær, diabas.

Lørdag 3. juni gikk startskuddet for jubileumssesongen til Refsnes Gods. Hele 250 års tradisjon med gjestfrihet med fokus på god mat og vin, og etter hvert også kunst. Hotellet har en permanent kunstsamling med over 400 verk fordelt på rom og fellesareal.

 

Med tanke på hotellets imponerende satsing på kunst de siste 20 årene var det ekstra stas å innlede dette jubileet med en stor skulpturutstilling. Utstillingen er et samarbeid mellom Refsnes Gods og Norsk Billedhoggerforening, og som Erik Steen, daglig leder i Norsk Billedhoggerforening selv sa – «et drømmeprosjekt». Hagen og stranden knyttet til hotellet er nå utsmykket av 20 forskjellige kunstnere med 30 kunstverk som harmonerer med både hverandre og miljøet de er utstilt i. Her kan vi glede oss over skulpturer av blant andre Håkon Fagerås, Kristine Brodersen, Marianne Heyerdahl og Per Istad.

Utstillingen ble åpnet av ordfører Tage Pettersen, som kunne fortelle hvor viktig Refsnes Gods har blitt som kunstformidler i Moss.

Hotellet har jevnlig kunstomvisning, og det kan lett kombineres med en tur ut i hagen og på stranden. Skulpturene vil være utstilt helt frem til 10. september.

Refsnes Gods

Ordfører Tage Pettersen avduker Trappetrinn av Håkon A. Fagerås.

Refsnes Gods

Dag Skedsmo, Spansk rytter IV (syrefast stål og Spansk rytter I (cortenstål).

Refsnes Gods

Svein Tore Kleppan, Blokkjenta, bronse.

Refsnes Gods

Gunn Harbitz, Raets opphav. Skifer.