Foto: Ron Galella

Hva: RON GALELLA – PAPARAZZO
Hvor: Qvale Galleri, Oslo
Når: 1. juni–10. august 2017

Qvale Galleri presenterer et utvalg av kjente fotografier fra den amerikanske paparazzilegenden Ron Galella (f. 1931). Det vises et utvalg av hans fotografier kuratert av Morten Qvale.

Galella startet sin karriere som fotograf i United States Air Force i 1951 og tok senere utdannelse som fotojournalist i Los Angels. Han spesialiserte seg på fritiden å fotografere filmstjerner og kjendiser som han solgte videre til magasiner for å finansiere sine studier. Å ta bilder av stjerner utenfor rampelyset ble etterhvert hans spesialitet; det anslås at han har tatt mer en 3 millioner bilder av kjendiser, de fleste mot deres vilje, vel å merke. Det er knapt en stjerne som ikke han har fotfulgt og fotografert av ham, men gjengangeren er uten tvil Jackie Onassis, som han selv innrømmer at han ble svært betatt av.

Bildene hans har vært publisert in mangfoldige publikasjoner, som blant annet Vanity Fair, People, Rolling Stone, Life, Time, Harper’s Bazaar, Vogue, The New Yorker, The New York Times, for å nevne noen.

Til tross for kontroverser rundt måten han jobbet på, har bildene hans også funnet veien inn i museumssamlinger, som for eksempel MOMA i både San Francisco og New York, og Tate Modern i London.

Foto: Ron Galella

Foto: Ron Galella