Hva ønsker du deg?

Vi har spurt et knippe kunstnere og bransjefolk om ønsker for jul og det nye året.

1: Hva ønsker du deg for kunståret 2017?

2: Hvilket kunstverk ønsker du deg til jul?

Bjarne Melgaard

Bjarne Melgaard / kunstner:

1: Ikke mer død og sykdom.

2: Issey Miyakes nyeste kolleksjon.

 

Elisabeth Werp

Elisabeth Werp / kunstner:

1: Jeg ønsker at vår tids sterkeste kunstner etter Munch, Odd Nerdrum får oppreisning mens han ennå lever.

2: Om det ikke finnes begrensninger i forhold til pris eller eierskap, så må det bli Dawn malt av Odd Nerdrum, som David Bowie kjøpte og som ble solgt tilbake til en privat i Norge – heldigvis. Og så skulle jeg veldig gjerne ha et maleri av Anselm Kiefer også, som jeg kunne våkne til hver morgen , mens jeg sovner til Dawn …

 

Morten Viskum. Foto: Bjørn Wad

Morten Viskum / kunstner

1: En ny entusiastisk direktør for Nasjonalmuseet.

2: Det kommer jeg får å kjøpe på Galleri Fineart. Kanskje denne uken.

 

 

Cecilie Malm Brundtland

Foto: Kristine Jakobsen

Cecilie Malm Brundtland / kunsthistoriker

1: At Nasjonalmuseet driver utstillingsvirksomhet i høyest mulig grad, så de ikke går i glemmeboken før nytt museum åpner. Jeg ønsker meg også at Standard (Oslo) opprettholder sitt internasjonale utstillingsnivå.

2: Jeg er så ubeskjeden at jeg både ønsker meg et litografi av Picasso, et terrazzo-maleri av Fredrik Værslev og en lue av Tone Vigeland… 🙂