Christian Houge

Hva: Inhuman Nature – Christian Houge
Hvor: Galleri TM51, I Thorvald Meyersgate 51, Parkveien 5 og Fridtjof Nansens plass 6 ved Rådhuset.
Når: 1. – 15.desember

Torsdag 1. desember åpner Christian Houge utstillingen Inhuman Nature på alle tre visningsstedene til galleri TM51, I Thorvald Meyersgate 51, Parkveien 5 og Fridtjof Nansens plass 6 ved Rådhuset.

Inside of what Romanticism wants there already lies the seeds of its failure, for at the end of the longing, the search for insight, stands the darkness of mystery, – Reinhard Lindenham

Med utgangspunkt i ønsket om å forstå, og å koble Kosmos til Jorden inviterer Houge betrakteren til å søke etter det ukjente i nye horisonter.

Inhuman Nature reflekterer både menneskets iboende utforskertrang, så vel som det faktum at denne delen av naturen går langt utover vår forståelse og minner oss på våre egne spor i et område hvor menneskeheten kanskje er fundamentalt uvelkommen.

Sjeldne NASA fotografier fra tidlige månelandinger på 70-tallet, har blitt integrert i 3-dimensjonale geometriske landskap. Disse er håndtegnet med utgangspunkt i den massive isbreen, Svartisen og er satt i opposisjon til ukjente horisonter. Geometri er byggesteinene for all natur, inkludert det organiske mennesket. Vi har en større tilknytning til naturen enn det vi gjennom kulturen vedkjenner oss. Da den Holocene epoken gikk over til den Anthropocene ved midten av det 20. århundret, mistet mennesket sin superstruktur. Det er dette tapet av miljø og forankring Houge kommenterer og problematiserer i denne utstillingen.

I Houges arbeid finner vi en kvelende stillhet som sidestilles med menneskehetens egen utforskning av det ukjente. Ekstreme makrofotografier av mineraler i stilleben symboliserer det ytres motsetning. Disse sjeldne mineralene viser naturens geometri i mikro/makro perspektiv hvor opptil hundre bilder er satt sammen til ett.

Christian Hauge har alltid utforsket relasjonen og konflikten mellom moderne kultur og natur. Hans fotoserier er innstilt til den prestisjetunge fotoprisen for bærekraft, Prix Pictet. Han har stilt ut sine arbeider i utstillinger og ved gallerier, både nasjonalt og internasjonalt bla. i Hosfelt Gallery i New York og San Francisco, en nylig to års museumsturne i Kina, visning av film og installasjon i museer som bl.a.Whatcom (Museum of Washington) og Johnson Museum of Art. Dette sammen med foredragsvirksomhet og publikasjoner har bidratt til å vise kunstnerens arbeid til et større publikum.

 

 

Christian Houge