«Et sted for større engasjement for kino- og filmkultur».

Fredag 18. november står en helt ny kinosal ferdig i Wergelandsveien 17, Oslos nye uavhengige kino.

Kunstnernes Hus Kino vil fokusere på å fremme nye, aktuelle filmer av både internasjonale og norske filmskapere og kunstnere, bidra til et større engasjement for kino- og filmkultur og et utvidet rom rundt kunstnerisk ambisiøs film.

Åpningshelgen viser vi Sovende soldater av gullpalmevinner Apichatpong Weerasethakul (Onkel Boonmee); vi har førpremiere på årets snakkis fra Cannes, Maren Ades’ Min pappa Toni Erdmann; norsk kinopremiere på billedkunstner Jumana Mannas dokumentar A Magical Substance Flows into Me; og ikke minst eksklusivt besøk av filmskaperen, musikeren og performancekunstneren Laurie Anderson. Hun besøker Oslo i ens ærend for å presentere sin nye film Heart of a Dog på Kunstnernes.

Den nye salen er tegnet av Atelier Oslo . For fullt program denne helgen se http://www.kunstnerneshus.no/kunstnernes-hus-kino/