«The year everything went wrong»

I går åpnet Bjarne Melgaard utstillingen Nye Verk i Galleri Fineart. Det er en sterkt personlig utstilling preget av siste års hendelser. Eller som han sier i en tekst i ett av verkene «The year everything went wrong»: han mistet faren sin, moren ble alvorlig syk, hundens hans døde og kjæresten David gikk fra ham. Alle verkene tematiserer på ulikt vis sorgreaksjon og bearbeidelse av følelser.

Utstillingen inneholder to nye grafiske serier, en Selvsportettserie  (som består av tre serier) og en Fashionserie, samt en rekke håndkolorerte verk. I de grafiske seriene har Melgaard tatt i bruk ny teknologi og tegnet digitalt over fotografier.  I de  håndkolorerte arbeidene har kunstneren benyttet ulike typer pastellkritt og akryl/blekk.

Dette er første utstilling etter at han mistet alt, også skaperevnen. Nå er Melgaard tilbake, og som professor i kunsthistorie, Øivind Storm Bjerke uttalte på åpningen i går:» Melgaard overrasker alltid!»

Utstillingen henger til 13.november.

 

Unni Askeland og Bjarne Melgaard.

Sverre Bjertnes med kone og svigerinne.

Melgaard med søster og mor.