Nøstetangen Glass ble stiftet i 1990 med det formål å etablere en glasshytte hvor det skulle blåses etter de gamle modellene som ble laget på gamle Nøstetangen i Hokksund (1741–1777). KUNST ble invitert inn i varmen og fikk selv prøve den flere hundre år gamle håndverkstradisjonen.

Før det er vår tur til å prøve, ser vi hvordan proffene gjør det. Glassblåser Daniel Erlandsson og lærling Maja Larsson er så samkjørte at det hele ser ut som en konsentrert dans der begge vet nøyaktig hva den andre trenger, uten å måtte si ett ord.

Snurre snurre snurre…. Her gjelder det å stoppe i tide, ha rett tempo og vinkel.

Temperaturen på glasset synker fort, så for at det ikke skal stivne helt, må man holde varmen oppe.

Etter et par forsøk, formet det seg til slutt en dråpe!

En perfekt dråpe! Nesten klar for juletreet….

Til slutt fikk vi teste blåsing! Det kreves ikke så stor lungekapasitet, det meste ligger i teknikken…

Les mer om Nøstetangen og glassblåsing i KUNST #6 som kommer i slutten av november!