14.-16. oktober var det igjen duket for det årlige arrangementet Oslo Art Weekend.

Oslo Art Weekend er en tredagers begivenhet som skal rette fokus mot byens samtidskunstscene, med et program som går både på tvers av byen og forskjellige kunstsjangre. Under årets arrangement deltok til sammen tretti institusjoner med utstillingsåpninger, foredrag, omvisninger og performancer. Et av målene er å ringe nye publikummere til Oslos mange visningssteder for samtidskunst.

Oslo Art Weekend er organisert av Oslo Curator Jour Fixe, en sammenslutning av kunstneriske ledere og kuratorer i Oslo, og støttet av Oslo kommune og Kulturrådet.

Under er noen bilder fra årets kunsthelg:

Schloss

På Schloss var det lansering av magasinet ETOPS III med kunstner Yngve Holen.

Schloss

Schloss ble etablert av kunstner Ida Ekblad og journalist Marie-Alix Isdahl Voisin i 2016, og holder til i et nedlagt Porsche-verksted på Sofienberg.

 Nina Bang

Forsker Jo Røislien fremførte et kåseri med tittelen «Om rødlister og den antropogene epoken – et møte mellom kunst og vitenskap» på Kunstplass [10]. Etterpå var det samtale med kunstner Nina Bang og publikum.

 Nina Bang

Nina Bangs utstilling «Birding» på Kunstplass [10] handler blant annet om rødlisten for fugler. Hun har laget et verk av papir som henger fra taket, med oversikt over alle fugleartene i verden og deres fare for utrydning.

MELK

Kunstner Sandra Vaka Olsen inviterte til omvisning i utstillingen sin «Jugs» på MELK i Waldemar Thranes gate.

 Nina Bang

I «Jugs» utforsker Vaka Olsen det våte element, og muggen som beholder av både væske, kapitalisme og feministiske problemstillinger. Bildene er c-print med fotogram.