Foto: Nasjonalmuseet / Frode Larsen

Her i Oslo har vi mye å se frem til når det gjelder de nye museene som kommer. Det er ikke bare bare å flytte et museum, og nå er forberedelsene i full gang.

Ønsker du gjensyn med kaffekannen fra ditt barndomshjem, lurer du på hvem som har designet ynglingsvasen hos din tante eller vil du oppleve den kritikerroste suksessutstillingen «Japanomania i Norden 1875-1918»? Da må du skynte deg! Kunstindustrimuseet stenger nemlig fra og med 17. oktober 2016 og starter forberedelsen til flytting til nytt museumsbygg ved Vestbanen, som åpner i 2020.

Kunstindustrimuseet ble stiftet i 1876. Det er et av de eldste museene i Norge og blant Europas eldste kunstindustrimuseum. I 1904 flyttet museet inn i den bygningen det er i i dag, tegnet av Bredo Greve (1871–1931) og Ingvar Magnus Olsen Hjorth (1862–1927). I 2003 ble museet en del av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Her kan du frem til 16. oktober se «Design og kunsthåndverk 1905–2005» og «Japanomania i Norden». 7.–9. og 14.–16. oktober har museet åpent til kl. 21:00.

Som nevnt tidligere her på bloggen er vi i redaksjonen litt over gjennomsnittet glad i museumsbutikker, så her kommer et hot tips! Nå er det mulig å gjøre opptil flere gode kjøp i museumsbutikken på Kunstindustrimuseet, de har stort designsalg med masse rabatter.

Legg turen innom før det er for sent!