Absolut Viskum III | retrospektiv 1993 – 2016 | 7. – 17. april

Galleri Fineart er stolte over å kunne presentere Absolut Viskum III, en retrospektiv salgsutstilling med den kontroversielle samtidskunstneren Morten Viskum.

Viskum ble for alvor kjent for det norske publikum gjennom kunstprosjekt «Rotter/oliven» i 1995. I løpet av to dager plasserte Morten Viskum 20 olivenglass, byttet med rottebabyer, i 20 dagligvarebutikker i de fem største byene i Norge. Viskum var brått på alles lepper, selv gikk han rundt med munnbind i 10 år etter stuntet. Ramaskrikene lot heller ikke vente på seg da Morten Viskum presenterte prosjektet «Hånden som aldri sluttet å male» hvor han bruker en avkappet hånd som malerpensel.

Det mange kanskje ikke vet er at Viskum i tillegg til å være kunster også er en notorisk kunstsamler. Hans samling inneholder over 700 verk fra over 200 kunstnere. I tillegg har han siden 1993 drevet Vestfossen Kunstlaboratorium

Viskum arbeider med en lang rekke kunstuttrykk og alle vil være presentert på utstillingen: maleri, grafikk, fotografi, installasjoner, performance og skulptur.

Vi gleder oss til å ta deg med inn i Viskums kunstnerskap fra 1993 – 2016.