Natalie Foss

Natalie Foss

Inspirasjon

Har du hørt om Natalie Foss? Hvis ikke, vil jeg anbefale deg å se nærmere på denne norske tegneren! Natalie Foss er en ung frilansillustratør, født og oppvokst i Oslo. Hun utdannet seg ved Strykejernet Kunstskole (2007–2009) for deretter å dra ut i verden. Etter tre år som student på Kingston University i London (2010–2013) skaffet hun seg en bachelorgrad i illustrasjon. Natalie jobber hovedsakelig med fargeblyanter og Posca-penn på papir, og er inspirert av pop-surrealismen og lowbrow-kunsten. Hennes bildeverden er preget av minimalistiske former og portretter av hemmelighetsfulle tenåringsjenter. Natalie er interessert i å formidle følelser og utforske farger. Hennes karakteristiske strek kjennetegnes av en mystisk, melankolsk stemning med psykologiske undertoner. Temaene blir forsterket av poetiske mønstre som pryder omgivelsene, klærne eller glir inn i ulike kroppsdeler på de forunderlige figurene. Natalie bruker alltid klare og rene farger, noe som gjør arbeidene sterke og kraftfulle. Figurene befinner seg i ukjente tilstander, de svever, betrakter noe uvisst eller sover, hele tiden omkranset av vakre organiske eller geometriske former. Hun skaper underlige historiefortellere som tar deg med inn til surrealistiske drømmer og hemmelige betroelser der de estetiske virkemidlene også gir assosiasjoner til mote- og designverdenen. Natalie har allerede en lang rekke illustrasjonsoppdrag bak seg, og hun har jobbet med illustrasjoner til musikere og samarbeidet med andre kunstnere i utstillinger og prosjekter. Natalie Foss’ univers har blitt lagt merke til av flere internasjonale magasiner, og hun er et godt eksempel på en ung kunstner som har markert seg på nettsamfunn som instagram og flere nettbaserte gallerier. Natalie har deltatt på utstillinger i inn- og utland, og for tiden jobber hun med private oppdrag og planlegger nye prosjekter. Det tegnede universet til Natalie Foss er definitivt verdt å følge med på i fremtiden.

Se mer: www.nataliefoss.co.uk